Twiggy in the Swinging sixties

Twiggy, het mode icoon van de jaren ’60. Met haar boyisch lichaam en korte kapsel werd zij het boegbeeld van de swinging sixties.
I“It’s amazing I didn’t go bonkers”
De Britse, die eigenlijk Lesley Hornby heet, was naast model ook actrice en zangeres. Twiggy was haar bijnaam omdat ze zo’n slank en jongensachtig figuurtje had, als een twijgje. Als tiener woog ze 41 kg, veel te dun vind ze nu zelf. Zij was nog maar een vrouw/kind van 16 toen ze bekend werd en van nature erg slank. Volgens haar is ze altijd goed behandeld als model.
“When you’re trying to make it, that’s when you’re vulnerable”. 
Ze heeft namelijk nooit haar best hoeven doen om de top te bereiken. Daarom is ze troster op haar carriere als actrice. Model worden overkwam haar, maar acteren moest ze hard voor werken.
Haar leven is niet volledig rozengeur en maneschijn geweest. Zo is haar eerste man overleden aan de gevolgen van alcohol misbruik. En dat ook nog eens op de 5e verjaardag van hun dochter.
Na een rustig leventje te hebben geleid met haar huidige man en kinderen is ze weer regelmatig te zien geweest, onder andere als jury bij America’s Next Top Model. En was ze het gezicht van een M&S campagne. Zelfs op 65 jarige leeftijd werd ze the face of L’Oreal. En zeg nou zelf, ze mag er nog steeds zijn toch?